De Club

Fortis is opgericht op 12 juni 1998 te Oost- en West Souburg. Haar clubkleuren zijn geel (shirt) en zwart (broek/rok). Fortis is een Latijnse naam en staat voor sterk, krachtig, moedig en duurzaam. Fortis is een fusievereniging ontstaan uit de Souburgse korfbalverenigingen Animo en SCS Zuidwesters. Na ruim 47 jaar elkaars sportieve rivaal en buren te zijn geweest (men deelde het zelfde korfbalcomplex) zijn Animo en Zuidwesters gefuseerd. De fusie was een proces van twee jaar. Gelijktijdig met het fusieproces werden de plaatselijke korfbalvelden aangewezen als VINEX-locatie. De fusie tussen beide verenigingen en de ontwikkeling van een VINEX-locatie heeft er toe geleid dat Fortis beschikt over een prachtig kunstgrascomplex met zeven velden. De fusie en de afronding van het korfbalcomplex werden bekroond met de opening van een nieuw clubhuis op 26 augustus 2005.

Fortis heeft gemiddeld 350 leden en heeft als kernwaarden (DNA) betrokken, vooruitstrevend en duurzaam.

Kort na de fusie acteerde Fortis zowel op het veld als in de zaal in de landelijke overgangsklas met als sportief hoogtepunt het seizoen 2004- 2005. In dit seizoen acteerde Fortis op het veld in de hoofdklas van de landelijke competitie. Momenteel acteert Fortis zowel op het veld als in de zaal in de landelijke 1e klas.