Studentenkorfbal

Korfballen tijdens je studententijd?

Heb jij altijd al gekorfbald en lijkt het je leuk om tijdens je studententijd te korfballenin een studententeam of een prestatief team? Of wil je in het weekend liever bij je eigen vereniging blijven spelen, maar doordeweeks lekker trainen? Dat kan allemaal bij KV Fortis in Oost-Souburg.

Geschiedenis

Fortis is een (burger)korfbalvereniging en is opgericht op 12 juni 1998. Fortis komt voort uit de korfbalverenigingen Animo en Zuidwesters. Beide korfbalverenigingen werden opgericht in 1951 en zo kan Fortis bogen op een lange en rijke korfbalgeschiedenis.

Wat zijn de korfbalmogelijkheden

Fortis heeft 350 leden en is een vereniging met veel (korfbal) mogelijkheden. Korfbal wordt op verschillende niveaus en in verschillende vormen beoefend. Van prestatiegericht - (  Fortis 1 speelt landelijk  1e klas) tot breedte korfbal. Prestatiegerichte teams trainen 2x per week en teams  die uitkomen in het breedte korfbal trainen 1x per week. Ook is het mogelijk om deel te nemen aan een team dat alleen traint. Dit team bestaat uit leden die geen wedstrijden spelen en uit studenten die doordeweeks bij Fortis trainen en in het weekend bij hun eigen club wedstrijden spelen. Daarnaast is het mogelijk om als student mee te doen in het Fortis studententeam.

Het Fortis studententeam

Om deel te nemen aan het Fortisstudententeam ben je fulltime student en ben je 18 t/m 25 jaar. Het studententeam traint 1x per week op de vrijdagavond, het speelt haar wedstrijden in de breedte korfbalcompetitie en bezoekt korfbaltoernooien van burger- en studentenverenigingen. Na trainingen en wedstrijden is het gezelligheid troef in hetclubhuis. Spelers van het studententeam mogen deelnemen aan alle feesten en activiteiten van de vereniging. Daarnaast organiseren de studenten met en voor het eigen team gezellige feestjes, BBQ’s en stapavonden.

Verenigingsleven bij Fortis

Naast deelname aan competitie, trainingen en toernooien is er een breed programma aan feesten en andere activiteiten. Betrokkenheid en gezelligheid is een groot goed binnen onze vereniging. Het is deze sfeer die er voor zorgt dat veel leden van Fortis naast verenigingsleden ook vrienden voor het leven worden. Naast al het bovengenoemde is er veel ruimte om jezelf op ander gebied te ontplooien. Door onderdeel uit te maken van een van de commissies of zelfs het bestuur kan een lidmaatschap van kv Fortis bovendien nuttig en leerzaam voor je zijn!

Meedoen?

Lijkt het je wat om de sfeer te proeven bij Fortis ? Train vier keer gratis mee. Dit kan het hele seizoen door! Meer informatie? Kijk op onze website: www.kvfortis.nl ofmail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor foto's zie https://www.facebook.com/groups/509143282518747/